PUTNI PRAVCI NA PEŠTERI PROHODNI: Tri sela bez struje, situaciju otežava gusta magla i ledena kiša

143

GLAVNI putni pravci na Pešterskoj visoravni, koji pripadaju Sjenici, prohodni su za saobraćaj, osim par krakova koji vode ka selima i zaseocima u mjesnim zajednicama Bare i Kladnica.

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kaže za Večernje novosti da je na terenu 20 mašina i da očekuje da će svi putevi veoma brzo biti osposobljeni za normalno odvijanje saobraćaja.

– Ekipe su na terenu i radi se na čišćenju krakova ka selima u mjesnim zajednicama Bare i Kladnica, kao i u još nekim dijelovima Pešteri. Održavamo oko 700 kilometara puteva, pokrivamo veliku teritoriju, a kako su najavljene nove padavine, moraćemo da od ponedeljka angažujemo još nekoliko mašina kako bismo sve krajeve čistili istovremeno – objašnjava Mujagić.

Snijeg, koji je na Pešteri dostigao i visinu od pola metra, izazvao je i havarije na elektro mreži zbog čega je u jednom trenutku gotovo 17 sela bilo bez struje. Bez električne energije već duže od 24 sata su domaćinstva u tri sela.

– Struje nema u Zahumskom, Krajinoviću i Vrbnici. Šest ekipa Elektrodistribucije su na terenu i očekujemo da uskoro otklone kvarove. Rade u ekstremno lošim uslovima, spustila se magla i pada ledena kiša, ali vjerujemo da će uspeti da obave posao – poručio je Mujagić.

Snijega u raskvašenom stanju ima i na putevima u višim predjelima Novog Pazara i Tutina, a saobraćaj na magistralnom putu između ta dva grada je obustavljen zbog radova na njegovoj rekostrukciji u reonu sela Nadumce.

Dok traju radovi saobraćaj će se obavljati alternativnim pravcima Pazarište – Dohoviće – Novi Pazar i Novi Pazar – Bregovi – Tutin.

(Novosti)