Radnici AD “Novi Pazar put” ponovo sanirali udarnu rupu u Omladinskoj ulici u Novom Pazaru

610

Kompanija AD “Novi Pazar put” pobjedila je na tenderu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta za sanaciju novopazarskih ulica, a taj posao vrijedan je oko 15 miliona dinara. Kao naručilac posla, direktor tog javnog preduzeća Mujo Šaćirović je nakon odgledanog snimka poručio da je saniranje rupa na takav način nedopustivo i obećao da će udarna rupa biti ponovo sanirana.

Radnici AD “Novi Pazar put” raskopali su i ponovo sanirali udarnu rupu u Omladinskoj ulici u Novom Pazaru, nakon što je snimak na kojem se vidi kako su prije par dana na neadekvatan način obavili taj posao postao veoma popularan na društvenim mrežama.

Naime, oni su tada lopatama asfalt ubacili u rupu koja je bila puna vode, što je prema mišljenju stručnjaka pogrešno, jer se asfalt postavlja na suhu i očišćenu površinu.

Novopazarski putari su zbog toga juče posle podne raskopali taj dio ulice, očistili rupu, namazali emulzijom, a potom i asfaltirali.

U razgovoru sa poručili su da su i ranije posao obavili kvalitetno i u skladu sa standardima, ali da je snimak prekratak kako bi se vidjelo na koji način su sve uradili.

– Naši radnici su profesionalci, koji su radili puteve širom Srbije. I tog dana su uradili sve kako treba i taman kada su počeli da raspoređuju asfalt počeo je pljusak koji je za par sekundi napunio rupu vodom. Ono što se ne vidi na snimku je da su radnici vodu izbacili napolje, a potom i završili posao. Međutim, zbog javnosti i našeg ugleda smo odlučili da rupu ponovo saniramo – prenio je Blic njihovu izjavu.

Izvor Sandzak Danas/Blic