Rahić odgovorio Aziziju / JA SAM BOŠNJAK I TIME SE DIČIM

146

Gospodin Ismet Azizi nastavlja staru misiju, dobro prepoznatu i identificiranu od strane sandžačkih Bošnjaka. Njegova misija negiranja nacionalnog identiteta sandžačkih Bošnjaka je naišla na logističku podršku nekih političkih krugova i minorne grupe intelektualaca u Sandžaku iz samo njima poznatih interesa.

U Sandžaku živi većinsko bošnjačko stanovništvo, kao što je na Kosovu većinsko stanovništvo albansko. Ja veoma poštujem albanski narod, ali najviše na svijetu volim svoj bošnjački narod i nikada ne bih pristao da pripadam nijednom drugom narodu. Ja sa Bošnjak i time se dičim.
On me poziva na debatu gdje ja treba da dokazujem da li moj narod postoji ili ne postoji?

Pa to je bezobzirno, drsko i grubo vrijeđanje cijelog mojeg naroda i otvoreno negiranje bošnjačkog nacionalnog identiteta i nacionalne posebnosti. On svjesno ili nesvjesno svojim štetnim djelovanjem stvara razdor i svađa dva tradicionalno prijateljska naroda.
Od večeras Ismetu Aziziju su definitivno zatvorena vrata u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. VAKAT JE za ovakvu mjeru. Nevladinoj organizaciji “Kosovo za Sandžak”, biće oduzet i status konsultativno-partcipativni u BNV koji joj naša lista nikada nije ni dala.

Zvaničnim predstavnicima Kosova i Albanskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji vrata su širom otvorena.
Potpredsjednik bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Rahić