Ljiljana zbog prijateljice Aide odlučila postiti ramazan, otkrila svoje iskustvo (VIDEO)

1742

U vremenima kada svet često naglašava razlike, priča o Ljiljani Stikić i Aidi Bektaš, dvema ženama iz Minhena, ističe se kao primer lepote raznolikosti i snage prijateljstva. Unatoč kratkom periodu poznanstva od samo četiri meseca, Ljiljana i Aida smatraju se sestrama, a njihovo prijateljstvo procvetalo je kroz zajedničko iskustvo posta tokom mjeseca ramazana.

Inicijalno povezane kroz projekat usmeren na spajanje ljudi u Minhenu radi prevazilaženja usamljenosti, njihova priča brzo je postala više od toga. Ove godine, Ljiljana, koja nije muslimanka, odlučila je postiti ramazan u znak poštovanja i podrške svojoj prijateljici i njenom bratu Emiru. Njihovo iskustvo posta i zajedničko slavlje iftara postali su simbol njihove posvećenosti prijateljstvu i međusobnom učenju.

Na društvenim mrežama, one su objavile svoje iskustvo sa porukom ljubavi i zajedništva, izazivajući uglavnom pozitivne reakcije. Kroz post, Ljiljana je otkrila novu dimenziju duhovnosti i izazova, dok je Aida, već upoznata sa vaskršnjim postom, naglasila sličnosti između muslimanskih i hrišćanskih tradicija posta.

Ova priča ne samo da ilustruje snagu prijateljstva koje prelazi religijske i kulturne granice, već i podstiče razumevanje i prihvatanje među ljudima različitih verovanja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *