Ramčilović jedini zastupnik iz reda bošnjačkog naroda u Skupštini RS Makedonije

487

Danas je u Skupštini Republike Sjeverne Makedonije verificiran poslanički mandat jedinog Bošnjaka u novom pralamentarnom sazivu, doc. dr. Zećir Ramčilović.

Ramčilović je bio dio parlamenta u prošlom mandatu i izvršavao funkciju potpredsjednika Skupštine. Pored njegovog rada na unutrašnjem planu, Ramčilović je inicirao i zajedno sa aktuelnom većinom realizovao veći broj aktivnosti koje unapređuju saradnju između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Kao što su putovanja sa ličnim kartama, priznavanje vozačkih dozvola, dogovori o saradnji u oblasti obrazovanja, kulture i dr., kao i obilježavanje genocida u Srebrenici u Skupštini, te i prve državne delegacije koju je on predvodio na komemoraciji u Potočarima. Na ovim izborima bio je na kandidatskoj listi Koalicije “Možemo” koju je predvodio SDSM.

Predsjednik SDSM i budući premijer Zoran Zaev je i ovog puta pokazao da je vrijeme podjela po bilo kom osnovu prošlost, a novu parlamentarnu većinu čine svi narodi koji žive u Republici Sjevernoj Makedoniji.

“Da se bude narodni poslanik je velika čast i odgovornost. Poštovani građani kao i u proteklom periodu produžiću da vas pretstavljam odgovorno, časno i transparentno. А kao jedini poslanik bošnjačkog naroda u parlamentu, te ogromna podrška i uvjerljiva pobjeda u svim mjestima gdje su Bošnjaci većinsko stanovništvo je dopunski motiv da dostojno vas predstavljam i posvećeno radim za dobro svih građana u realizaciji strateških ciljeva i prioriteta naše države”, napisao je, između ostalog, na svom Facebook profilu Ramčilović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.