ramzan kadirov

Ramzan Kadirov teško bolestan, pao u komu

1804

Ramiz Kadirov je blizak Putinov saveznik i poznat je kao njegov “pas napadač”. Ratni vođa rođen u Tsentaroju rasporedio je svoje trupe, koje su poznate po svojoj brutalnosti, tokom rata u Ukrajini.

Čečenski lider Ramzan Kadirov je u komi u kritičnom stanju nakon pogoršanja bolesti, prenosi britanski Express.

Prema istočnoevropskom novinskom izdanju Nexta, Andrej Jusov iz ukrajinske obavještajne službe kazao je kako se zdravstveno stanje Ramzana Kadirova naglo pogoršalo.

On je rekao: “Informacije su potvrđene iz različitih izvora u medicinskim i političkim krugovima. Ne radi se o povredama. Ostale pojedinosti trebaju dodatno pojašnjenje. On je bolestan već duže vrijeme, a riječ je o sistemskim zdravstvenim problemima.”

Tek ove sedmice pojavili su se izvještaji da je Kadirov naredio da Elkhan Suleymanov, njegov lični ljekar, bude živ zakopan. Tvrdi se da je čečenski lider okrivio medicinskog stručnjaka za svoje bolesno stanje.

Ovaj 49-godišnji doktor bio je i ministar zdravlja i zamjenik premijera Čečenije, ali je nestao prošle godine. Njegov iznenadni nestanak naveo je neke upućene da spekulišu o njegovoj sudbini.

Telegram kanal VChK-OGPU, koji ima veze sa policijom u Rusiji, rekao je da je Kadirov “krivio liječnika za naglo pogoršanje svog zdravlja”.

Kanal je dodao: “Niko tamo nije vidio Suleymanova od oktobra 2022. godine, a priča se da je brutalno pretučen i živ zakopan u zemlju.

“Apsolutno svi govore da više nije živ i da je umro bolnom smrću.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.