Rasim Ljajić i predstavnici EPS-a obišli sela Detane, Godovo i Saš radi obnove elektro mreže

902

Juče su Rasim Ljajić i predstavnici Elektroprivrede posetili sela Detane, Godovo i Saš kako bi najavili značajne projekte obnove elektro mreže u donjoj Pešteri. Novi projekti uključuju izgradnju nove trafostanice u selu Detane i modernizaciju niskonaponske mreže za pomenuta sela.

“Elektro mreža u ovim selima je u izuzetno lošem stanju, što otežava život, posebno tokom zimskih meseci,” rekli su žitelji Dolova. Električna mreža u ovom selu datira iz osamdesetih godina prošlog veka, a drveni stubovi su u međuvremenu znatno oštećeni.

Ljajić i koordinator za distributivno područje Kraljevo, Jovica Jevtić, razgovarali su sa meštanima o njihovim problemima i obećali hitnu realizaciju projekta rekonstrukcije mreže niskog napona. Novi projekat predviđa zamenu dotrajalih bagremovih stubova novim, čime će se značajno poboljšati kvalitet života u ovim selima.

Projekat će biti realizovan u dve faze. U prvoj fazi, koja će trajati narednih mesec dana, biće zamenjeni najkritičniji drveni stubovi. Novina je i dislokacija stubova sa privatnih imanja pored puta, čime će se olakšati njihovo održavanje i omogućiti upotreba za rasvetu.

Završetak celokupnog projekta planiran je do oktobra ove godine, što će doneti značajna poboljšanja i sigurnost u snabdevanju električnom energijom za stanovnike donje Pešteri.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *