Rasim Ljajić na skupu Erdoganove AK Partije u Izmiru (FOTO)

748

Ministar Rasim Ljajić koji je osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) učestvovao je danas, na poziv AK Partije, na skupu podrške kandidatu za gradonačelnika Izmira Nihatu Zejbekčiju u ovom turskom gradu.

Organizaciji Udruženja iseljenika sa Balkana orgnizirala je skup podrške Zejbekčiju, i pozvali ministra Rasima Ljajića, u prisustvu više hiljada ljudi.
Ljajić je dodao da je Nihat Zejbekči, u vrijeme dok je obavljao funkciju ministra ekonomije, učinio mnogo ne samo na unapređenju ekonoskih odnosa između Turske i Srbije, nego i na zbližavanju naroda. U ministarskom mandatu Zejbekčija potpisan je i novi Sporazum o slobodnoj trgovini između dvije zemlje – podsetio je Ljajić.

On ne dodao i da se Zejbekčijeva velika zasluga ogleda i u održavanju i funkcionisanju ekonomske trilaterala Turske, BiH i Srbije, kao i u zalaganju za poboljšanje ekonomskih prilika ljudi u Sandžaku.

Rezultat toga, rekao je Ljajić je izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo, koja bi trebalo da počne uskoro.

Ljajić je zaključio da zbog svega navedenog, a pre svega zbog svojih ljudskih kvaliteta, Zejbekči zaslužuje podršku na lokalnim izborima koji se održavaju 31. marta.