Rasim Ljajić poslije meča Javor-Novi Pazar: BRUTANA KRAĐA SUDIJE!

551

Rasim Ljajić, počasni predsjednik Novog Pazara bio je razočaranim poslije utakmice sa Javorom, prije svega zbog  suđenja Milana Ilića iz Ćuprije.

– Od prvog minuta bilo je jasno da je sudija došao da odradi posao i po cijenu ličnog i profesionalnog brukanja, što su i neutralni posmatrači mogli da zaključe, jer je Ilić za igrače domaćina dosudio sijaset faulova, posebno u zoni oko šesnaesterca, a svaki kontakt gostiju kažnjavao žutim kartonom, da bi na početku drugog poluvremena i isključio igrača Novog Pazara Mijića. Na kraju je ovaj takozvani arbitar poništio i čist pogodak ekipi Novog Pazara, svirajući faul koji niko osim njega nije vidio. Čak je i igračima Javora bilo neprijatno zbog ovako pristrasnog suđenja. Isti sudija je svaki put kad je sudio Novom Pazaru, oštetio klub.

 

Na ovakav način se obesmišljava svako takmičenje, jer očito postoje ekipe koje treba da ispadnu i ekipe koje ne smiju da ispadnu . Novi Pazar je po ko zna koji put oštećen u ovom prvenstvu, i smatram da je mnogo cjelishodnije da novac koji ulažemo za razvoj fudbala usmjerimo ka izgradnji sportske infrastrukture, jer nam je onemogućeno od strane ovakvih sudija da se izborimo za opstanak. I nije ovdje u pitanju samo Novi Pazar, s obzirom da ni fudbal u Srbiji neće ozdraviti dok ovakvi ljudi kao Ilić sude i o nečemu odlučujuju – kazao je Ljajić.