Search
Foto:Nemanja Jovanović

Rasim Ljajić: Stanje u Novom Pazaru je ozbiljno

Komentarišući porast zaraženih od koronavirusa i kolaps novopazarskih bolnica ministar trgovine Rasim Laljić kaže da je stanje u Novom Pazaru ozbiljno, ali i da se nada skoroj stabilizaciji situacije.

Kako je već objavila Nova.rs novopazarski medicinski radnici, lekari, vozači saniteta su već svi na izmaku snage. Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru objavio je da je u petak kod još 17 osoba potvrdio prisustvo koronavirusa, tako da je ukupan broj inficiranih porastao na 508.

Gradski štab raspisao je hitnu nabavku opreme, a na spisku su 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.

“Stanje je dosta ozbiljno, i to govorim bez ikakve želje za politizacijom. Sistem nije mogao da izdrži navalu zaraženih građana. Sada su došli lekari iz Kragujevca, uvedeni su protokoli. Očekujem da će se situacija stabilizovati”, istakao je Ljajić.

Ranije danas je portal Sandzakpress.net objavio da više od stotinu pacijenata u ovom gradu ima tešku kliničku sliku, a da setek sada se krenulo sa formiranjem Respiratornog centra i izgradnjom instalacija potrebnih za njegovo puštanje u funkciju. Trenutno su u funkciji tri transportna respiratora.

Ljajić je apelovao na građane da ne pokušavaju da dolaze u posetu zaraženima.

“Na vratima je policija, angažovano je i privatno obezbeđenje”, kaže Ljajić.

Izvor Nova.rs
4 thoughts on “Rasim Ljajić: Stanje u Novom Pazaru je ozbiljno

  1. Nepoznato

    Zasta mu svaka cast, zato sto nas je navukao zajedno sa satanistom Vucicem da se svi zarazimo zarad popissnih izbora njihovih, da Bog dao da im zadnje bude, idioti prevarantski. Kad je Emir Asceric govorio o Vucicevim respiratorima koji jos u funkciju nisu postavljeni odma se izdajnicki minastar pobrinuo da ga smijene isto kao sto je prevarant Vucic ukinuo vanredno stanja zbog izbora i da kao dokaze da je narod nedisciplinovan, a namjerno ih je gurnuo u provaliju svojim lukavim postupcima oko 100 € i izbota, da Bog da mu zadnji bili i da vlada i da zivi i jedan i drugi. Da Bog da i njihove majke zaplakale kao sto su i svih onih sto su od korone umrli…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.