Raspadom SDA inicirana nova politička partija – Pokret ‘Pravda i razvoj’ krenuo iz Tutina

2204

Tutin, Delimeđ – U Delimeđu na Donjoj Pešteri, jučer navečer zabilježen je značajan politički događaj – pokretanje procesa formiranja nove političke strukture u Tutinu. Ovaj pokret, koji sebe identificira kao izdanak SDA Sandžaka, započeo je svoje djelovanje uz visoke ambicije.

Prema informacijama sa terena, osnivači su za početnu tačku odabrali Donju Pešteru. Cilj im je proširiti se na svako naselje i ulicu u Tutinu, promovišući se pod sloganom ‘Pravda i razvoj’. Ovo ukazuje na njihovu težnju da postanu relevantna politička snaga u regiji.

Inicijatori ovog pokreta, Adnan Šehović i Pajaz Jusufović, nekadašnji članovi i lideri SDA Sandžaka, istakli su potrebu za novom političkom paradigmom. Njihov fokus je na zajednici i stvaranju uslova za napredak, što odudara od tradicionalnih političkih praksi u regiji.

Na skupu u Donjoj Pešteri, stanovnici su pokazali značajan entuzijazam prema ovom pokretu. Atmosfera je bila ispunjena optimizmom dok su osnivači iznosili svoje vizije za budućnost Tutina. Jedan od inicijatora je izjavio: “Vjerujemo da je došlo vrijeme da se politika vrati narodu i da zajedno izgradimo bolju budućnost. ‘Pravda i razvoj’ nisu samo slogani, već naša vizija za Tutin.”

Plan pokreta uključuje organizaciju niza događaja kako bi se povezali s građanima i razumjeli njihove ideje i prijedloge. Njihov moto ‘Pravda i razvoj’ simbolizira posvećenost pitanjima pravde, jednakosti te ekonomskog i društvenog razvoja.

Poziv je upućen građanima da se aktivno uključe u ovaj pokret, s očekivanjem da će privući široku podršku zajednice. Cilj je zajednički rad na ostvarenju ciljeva i doprinos unapređenju Tutina.

Ova najava pokretanja nove političke strukture dolazi u trenutku kada SDA Sandžaka gubi svoj uticaj u Tutinu, s obzirom na to da su već postali manje značajni u Novom Pazaru i drugim sandžačkim opštinama. Ovo može biti signal promjene političkog pejzaža u regiji.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.