Region – Pojavio se VIDEO jezivog obračuna nakon svađe oko parkinga! JEDAN UPUCAN, DRUGOM RAZBIJENA GLAVA SJEKIROM! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

15853

U neuobičajeno nasilnom incidentu koji je uzdrmao Kaštel Štafilić, dvojica muškaraca su povrijeđena u sukobu koji je izbio zbog neslaganja oko parking mjesta. Incident se dogodio sinoć oko 19:30 sati, a prema izvještajima, jedan muškarac je upucan, dok je drugi zadobio povrede glave usljed udarca sjekirom. Osumnjičeni za napad, 58-godišnji muškarac, uhapšen je na licu mjesta.

Prema prvim informacijama koje je objavila “Slobodna Dalmacija”, sukob je nastao između susjeda. Prvi muškarac, rođen 1978. godine, zadobio je tri prostrijelne rane – u abdomen, butinu i nadlakticu, te je hitno operisan. Drugi muškarac, također rođen 1978. godine, pretrpio je udarac sjekirom po glavi, nakon što je pokušao intervenisati. Obojica su prevezena u splitsku bolnicu gdje su im pružene hitne medicinske intervencije.

Na internetu je objavljen video sukoba, prikazujući dramatične trenutke i pokušaje prolaznika da obuzdaju napadača. Prema izjavama svjedoka, osumnjičeni je već poznat policiji po prethodnim krivičnim djelima koja uključuju elemente nasilja.

Muškarac koji je upucan je, kako se navodi, dugogodišnji član Hrvatske Gorske Službe Spašavanja (HGSS), koji je cijeli dan proveo na dužnosti prije nego što je došlo do sukoba. Policija trenutno istražuje slučaj, dok zajednica ostaje u šoku zbog ovog nasilnog čina. Pogledajte video snimak ispod teksta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *