Reis Fejzić komandantu CG specijalaca: Je li ovo poruka onih koji su počinili genocid u Srebrenici?

1019

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić putem svog naloga na društvenoj mreži “X” reagirao je sinoć na izjavu vršitelja dužnosti komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Crne Gore, Petra Kneževića, da bi “u svakom momentu dao život za Srbiju i Republiku srpsku”.

“Imam moralnu obavezu ovako da se obratim. Nisam kriv što volim najviše na svijetu svoju Crnu Goru, nego sam kriv što bih u svakom momentu dao život za Srbiju i Republiku srpsku”, kazao je Knežević za desničarski prosrpski i proruski portal u Crnoj Gori In4s.

Reis Fejzić je u svojoj reakciji upitao predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, premijera Milojka Spaića, te ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije “je li ovo isti onaj narativ onih koji su za Republiku Srpsku počinili genocid u Srebrenici?”

“Kakva je ovo poruka manjinama u policiji? Je li oni treba da nas brane?”, upitao je reisu-l-ulema Fejzić.

Knežević je izjavio medijima da je bio u Osnovnom sudu na Cetinju i da je dao izjavu povodom dešavanja na Cetinju 5. septembra 2021. godine tokom poznatog slučaja ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija uz podršku specijalaca i helikoptera.

Petar Knežević je tada bio pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice i jedan od komandanata akcije brutalnog policijskog nasilja nad građankama i građanima 5. septembra 2021. godine na Cetinju zbog čega su ga srbijanski mediji slavili kao junaka.

Nekoliko mjeseci nakon cetinjskih događaja, odnosno 30. aprila prošle godine, građanskim aktivistima Svetlani Pajović Musić i Aleksandru Saši Zekoviću dostavljena su tri audio snimka na kojima se čuje Knežević, a koji nedvosmisleno dokazuju da su 5. septembra 2021. godine pod njegovom komandom bile brojne kriminalne grupe u Crnoj Gori.

Osim toga, jasno je i na koji način je ovaj policijski službenik tretirao građanke i građane okupljene u crnogorskoj prijestonici – na jednom snimku naziva ih “bagrom”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.