Rekonstrukcija kod autobuske stanice i na rekreacionom centru!

Rekonstrukcija kod autobuske stanice i na rekreacionom centru!

753

Radnici novopazarskog Vodovoda intezivno rade na izgradnji neophodnih vodovodnih instalacija u ulicama u blizini autobuske stanice. Na izgradnji fekalne, kišne kanalizacije, ali i vodovodne mreže u toku su radovi u Omladinskoj ulici.

Za rekonstrukciju komunalne infrastrukture JKP “Vodovod i kanalizacija” je sa gradskom upravom Novog Pazara potpisalo oko 100 ugovora, a već su realizovani radovi na preko 30 gradilišta. U ulicama kod Autobuske stanice je zbog dotrajalosti, ali preopterećenja vodovodnih instalacija rekonstrukcija bila neophodna.

“Ulica 8.marta i ovaj dio grada oko opterećen je izgradnjom novih objekata za kolektivno stanovanje, pa se samim tim ukazala potreba za obnovom komunalne infrastrukture, kišne kanalizacije, fekalne i vodovodne mreže. Lokalna samouprava, Gradsko vijeće na čelu sa gradonačelnikom i Sandžačka demokratska partija kao nosilac vlasti donijeli su odluku da se izvrši rekonstrukcija kompletne komunalne infrastrukture u ovom dijelu grada i da pratimo ovu intezivnu izgradnju stambenih zgrada da bi bile zadovoljene potrebe svih budućih stanara. Mi smo započeli izvođenje radova, koje smo počeli još prije 10 dana u ovom kvartu, a to su ulice Omladinska, Moskovska, Ljubljanska, Ulica Stane Bačanin”, rekao je Brničanin.

Ovo naselje staro je preko 50 godina, a mještani kažu da su radovi na uređenju njihovih sokaka od velikog značaja, te dodaju da su rekonstrukciju čekali sa nestrpljenjem.

U Ulici 37. sandžačke divizije, završena je izgradnja kišne i fekalne kanalizacije, a danas su radnici Vodovoda počeli da izgrađuju i vodovodnu mrežu. U Ulici Stanice Spasojević u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže, a intezivno se radi i u kraku Ulice Meše Selimovića.

Sportsko-rekreativni centar dobija sve ljepši izgled. U toku su radovi na postavljanju rasvjete na košarkaškom terenu, a Novi Pazar će dobiti i rekonstruisan profesionalni teren za fudbal sa vještačkom travom.

Radovi na Sportsko-rekreativnom centru su u punom jeku. Ovo mjesto koje okuplja ljubitelja zdravog života i nove sportske nade već dobija ljepši izgled.

Već neko vrijeme Sportsko-rekreativni centar je veliko gradilište. Kroz ovaj dio grada dnevno prođe od dvije do pet hiljada ljudi.
Bivši košarkaš Ivan Đoković često boravi na ovim terenima, kaže da je za unapređenje sporta od velikog značaja što mladi imaju bolje uslove za trening I rekreaciju, jer će pomoći da se istaknu i neke nove buduće sportske nade.

Boljim uslovima zadovoljni su i oni koji svakodnevno koriste sportske terene.

Na sportsko-rekreativnom centru danas se su se izvodili pripremni radovi za postavljanje instalacija za reflektore na košarkaškom terenu. Novi Pazar će na sporstko-rekrativnom centru dobiti i profesionalni teren za fudbal sa vještačkom travom.

Ovi radovi su dio su velikog projekta rekonstrukcije sportsko-rekreativnog centra u okviru kojeg su sređeni brojni sportski tereni, teretane i igrališta za djecu, pa će ovo mesto biti još prijatnije za odmor i rekreaciju velikog broja građana, koji svakodnevno ovdje borave.

U toku su i pripreme za veliki Ljetnji vašar, koji će početi 23. avgusta.

Izvor: Sandžak danas/Rtvnp