Rijaset IZ Srbije donirao sanitetsko vozilo Domu zdravlja

784

Poklon građanima Novog Pazara u vidu sanitetskog vozila od Rijaseta IZ Srbije, tačnije Muftijstva beogradskog, uručio je muftija sandžački Senad Halitović. On je rekao da je Rijaset Islamske zajednice sa svim svojim kapacitetima na usluzi ljudima kojima je potrebna pomoć u teškim trenucima pandemije koronavirusa.

Halitović je naglasio da je ovo sanitetsko vozilo došlo u Novi Pazar na inicijativu Muftijstva beogradskog i poručio da u ovakvim okolnostimo posebno trebamo pomagati jedni drugima.

Citirajući hadis poslanika s.a.v.s. Halitović je rekao: ”Muslimani su kao jedno tijelo. Kada jedan dio tijela oboli, cijelo tijelo se odazove temperaturom, groznicom, nesanicom. Mi smo dužni danas da se odazovemo kao ummet, kao zajednica i da pomognemo koliko smo u mogućnosti jedni drugima. Želim da kažem da trebamo pomagati jedni drugima, a ne odmagati i da u ovim teškim trenucima ne pravimo političku kampanju, već da zaista shvatimo koliko je teška situacija i da pružamo pomoć ljudima”, kazao je Halitović.

Novopazarskoj Hitnoj službi, kao jednoj od najopterećenijih, ovakvo vozilo će mnogo značiti i doprineti efikasnijem pružanju pomoći građanima – kazao je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

izvor RTV
One thought on “Rijaset IZ Srbije donirao sanitetsko vozilo Domu zdravlja

  1. Haso

    Bravo za Rijaset.Staje sa VOJVODOM ZLUKPMIJEM.On uzima samo a pomoc nedaje nikom.ALLAH GA KAZNIO

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *