Rožajac zarobio grupu migranata, pa od rođaka tražio 1.200 evra da ih pusti

621

Rožajska policija uhapsila je P.M. (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijmčarenje ljudi na štetu 18 tražilaca azila. Njega je prijavio A. A. ( 45), koji je sa još 17 lica došao iz Podgorice u Rožaje, odakle je trebalo da ilegalnim putem uđu u Srbiju, saopšteno je iz Uprave policije.

Strane državljane je, kako se dodaje, P.M. sačekao na autobuskoj stanici i prevezao do obližnjih apartmana. Iste večeri on je, sumnja se, došao i odvezao 17 lica na drugu lokaciju, dok je A.A. ostao da čeka da se neko naknadno vrati za njega. Od njega je kasnije, u telefonskom razgovoru, zahtjevano da donese 1.200 eura inače njegovi rođaci neće biti pušteni.

Postupajući po navedenoj prijavi, službenici OB Rožaje su pretragom terena u selu Bać, u napuštenom objektu u neposrednoj blizini Graničnog prelaza Dračenovac, pronašli 17 stranih državljana, među kojima je bilo i djece. Na licu mjesta nisu pronađena osumnjičena lica, prenosi Standard.

“Preduzimajući intenzivne mjere i radnje službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, identifikovali jedno lice za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo. Radi se o P.M. (20) iz Rožaja i on je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je mladića angažovalo jedno lice iz Srbije, da sačeka strane državljane, negdje ih smjesti do ponoći, kada će organizovati njihov transport do sela Bać. Zatim je trebalo da ih ilegalnim putem prebaci preko granice u pravcu Srbije, dodaje se u saopštenju.

“P.M. je priveden nadležnom tužiocu i za njega je određeno zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu”, zaključuje se u saopštenju.