Rožaje: Opširnije o slučaju prebijanja TAŠTE MUJESIRE KALAČ

2239

Rožajska policija uhapsila je Veliju Halilovića (18), a Nijaz Halilović (33) nalazi se u bjekstvu i za njim se traga.

Tridesettrogodišnji Rožajac Nijaz Halilović, osumnjičen da je prije tri dana upao u kuću sugrađanke Mujesire Kalač (56) i pretukao je, odgovaraće samo za nasilničko ponašanje, iako je žena navodno pretrpjela teške tjelesne povrede.

Isto krivično djelo, izvršeno putem pomaganja, na teret se stavlja i njegovom rođaku Veliji Haliloviću (18).

Za to što su pedesetšestogodišnjakinju napali u njenoj kući Halilovići ne mogu posebno odgovarati, jer u crnogorskom zakonodavstvu nije normirano krivično djelo koje bi tretiralo upad na nečiji posjed.

Veliju sumnjiče da je 4. marta, nešto poslije podneva, odvezao Nijaza do sela Kalači, parkirao automobil ispred porodične kuće Kalača, sačekao da tridesettrogodišnjak pretuče sugrađanku koja je bila sama u kući, a potom ga odvezao.

To je i priznao pred rožajskim policajcima, koji su ga uhapsili nedugo nakon napada.

Osnovni državni tužilac Aldin Kalač nakon saslušanja odredio mu je zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da je putem pomaganja izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 399 Zakonika o krivičnom postupku (ZKP).

ZKP propisuje da će se zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina kazniti onaj ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem, ugrozi spokojstvo građana ili remeti javni red i mir, ukoliko je to izvršeno u grupi ili je nekom licu nanesena laka tjelesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana.

Šezdesetpetogodišnji Rasim Kalač za “Vijesti” je ispričao da je njegova supruga sa teškim tjelesnim povredama hospitalizovana na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice u Beranama.

Rasim je ispričao da su mu suprugu pretukli kada je sa sinom otišao do grada:

”To je bilo negdje oko 12.40 časova. Dvojica mladića su nas dobro propratili i u momentu kada je bila sama, jedan od njih je upao i teško je pretukao, dok je drugi čekao u vozilu”.

Iz rožajske policije “Vijestima” je rečeno da su uhapsili osamnaestogodišnjaka, a da je u bjekstvu njegov rođak, kojeg sumnjiče da je pretukao sugrađanku.

Nijaza Halilovića, kao napadača, identifikovala je i pretučena Mujesira Kalač kojoj su inspektori pokazali njegovu fotografiju.

Izvor: Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.