Rusija tražila pomoć od Kine; MMF: Moguć bankrot Rusije;

674

Peskov: U ponedjeljak nastavak pregovora Rusije i Ukrajine

Rusija i Ukrajina mirovne pregovore nastavljaju u ponedjeljak u onlajn formatu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na pitanje novinara da li će pregovori biti održani onlajn Peskov je potvrdno odgovorio, prenosi TASS.

On je ranije najavio da će delegaciju kao i do sada predvoditi savjetnik predsjednika Rusije Vladimir Medinski.

To će biti četvrta runda pregovora dvije strane o prekidu ruske invazije na Ukrajinu.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak rekao je da se pregovori odvijaju non-stop u formatu video-konferencija.

– Radne grupe stalno rade. Veliki broj pitanja zahtijeva stalnu pažnju. U ponedjeljak, 14. marta, biće održana pregovaračka sjednica na kojoj će se sumirati preliminarni rezultati – napisao je on na Tviteru.
21.25
Rusija od Kine tražila pomoć

Rusija je od Kine zatražila vojnu opremu za rat u Ukrajini, saznaje Fajnenšl tajms (Financial Times).

Američki zvaničnici su potvrdili da je Moskva od početka invazije od Pekinga zatražila opremu i drugu pomoć, ali nisu iznosili detalje oko toga što je tačno Rusija zatražila.

eđunarodni monetarni fond (MMF) više ne smatra nemogućim da Rusija prestane plaćati svoje dugove, ali to ne bi trebalo izazvati globalnu finansijsku krizu, prenose agencije.

– Više ne smatramo da je ruski prestanak plaćanja nevjerovatan- saopštila je čelnica MMF-a Kristalina Georgijeva u intervjuu za američku televizijsku kuću SiBiEs (CBS) u nedjelju, prenosi Index.

Zbog sankcija uvedenih kao rezultat invazije na Ukrajinu, Rusija je sada u opasnosti od ulaska u “duboku recesiju”, rekla je Georgijeva, prenosi agencija dpa.

Devalvacija nacionalne valute, rublje, već je značajno umanjila kupovnu moć ruskog stanovništva, dodala je.

Međunarodne devizne rezerve ruske centralne banke uglavnom su blokirane kao rezultat sankcija, što Rusiji otežava stabilizaciju tečaja rublje.

Međunarodni monetarni fond
Rus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.