Ruski profesor tvrdi: Putin seli članove porodice u sibirski nuklearni bunker

Ruski profesor tvrdi: Putin seli članove porodice u sibirski nuklearni bunker

1405

Vladimir Putin je posljednjih dana sakrio članove svoje porodice u “podzemnom gradu” u Sibiru, tvrdi ruski profesor.

Luksuzni bunker visoke tehnologije nalazi se na planinama Altaj i dizajniran je za zaštitu u slučaju nuklearnog rata, rekao je politolog Valerij Solovej.

Bivši profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO) – koji pohađaju buduće vrhunske diplomate i špijuni, Solovej je ranije tvrdio da Putin pati od zdravstvenih problema skrivenih od ruske javnosti, i da je učestvovao u bizarnim tajnim šamanskim ritualima zajedno sa svojim ministrom odbrane Sergejem Šoiguom.

Neki u Moskvi odbacuju Soloveja kao teoretičara zavjere ili prevaranta, ali samo prošle sedmice su ga ruske vlasti ispitivale sedam sati zbog navoda koje je iznio o Putinovom zdravstvenom i mentalnom stanju na stranici Telegrama kojom upravlja.

Pretresen je i njegov dom i oduzeto je više elektronskih predmeta. Solovey je kasnije pušten na slobodu, ali slučaj nije zatvoren.

Tvrdnja dolazi dok Rusija raketnim udarima udara Kijev i Harkov, što dovodi do optužbi da Putin čini ratne zločine bacajući razorne kasetne bombe na bespomoćne civile.

“Za vikend je porodica predsjednika Putina evakuisana u specijalni bunker pripremljen za slučaj nuklearnog rata. Ovaj bunker se nalazi u Republici Altaj. Zapravo, to nije bunker, već cijeli podzemni grad, opremljen najnovijom tehnologijom”, rekao je profesor u videosnimku.

On je zatim upozorio kako se nada “da vam ovo nešto znači. Da predsjednik šalje svoju porodicu u ovaj bunker”.

Vjeruje se da Solovej, koji tvrdi da ima insajderske kontakte u Kremlju, misli na prostranu planinsku daču (ljetnikovac) koju je tobože izgradio energetski velikan Gazprom prije otprilike deset godina u okrugu Ongudajski u Republici Altaj, regionu Sibira koji graniči sa Mongolijom, Kinom i Kazahstanom.

Posmatrači su primijetili višestruke ventilacijske tačke na zemljištu koje okružuje planinsko skrovište, kao i visokonaponsku liniju povezanu sa ultramodernom trafostanicom od 110 kilovolti, što je dovoljno za napajanje malog grada.

Tokom izgradnje, navodno su na tom mjestu bili ogromni njemački kopači tunela.

Solovej nije identifikovao članove Putinove porodice koji su navodno poslani u bunker, ali je ranije naveo da je olimpijska zlatna ritmička gimnastičarka Alina Kabaeva (38) tajna supruga ruskog lidera.

“Ovo je njegova prava porodica, a Alina je sposobna da utječe na njegove odluke”, rekao je prošle godine.

Putin ima dvije odrasle kćerke Mariju Voroncovu (36), genetičarku, i Katerinu Tihonovu (35), plesačicu koja je postala matematičarka.

Također se navodi da ima kćerku po imenu Luiza Rozova, 18-godišnjakinja je poznata i kao Elizaveta Krivonogih, iz prethodne veze sa čistačicom Svetlanom Krivonogih (45), koja je postala multimilionerka i sada je suvlasnica velike ruske banke.

Nepotvrđene glasine koje je Kremlj demantovao govore da on također ima djecu sa Kabaevom.

Putin je ranije rekao: “Imam privatni život u koji ne dozvoljavam miješanje. To se mora poštovati.”

Navodno preseljenje njegove porodice u bunker došlo je zbog “neuspjeha” Putinovog strateškog plana za osvajanje Ukrajine, rekao je Solovej.

Putin je bio pogođen “izuzetno snažnom, jedinstvenom i veoma negativnom reakcijom kolektivnog Zapada na ruske planove”, prenosi Daily Mail.

“Putin je planirao da u nedjelju, 27. februara, uvečer proglasi potpunu i neospornu vojnu pobjedu ruskih trupa – i objavi kraj takozvane specijalne operacije. Kao što znate, nijedan cilj ruske invazije na Ukrajinu nije postignut”, rekao je Solovej.

Izvor: Daily Mail
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *