Samir Tandir podnio krivičnu prijavu: Potpis funkcionera naše stranke falsifikovan na izbornoj listi Marinike Tepić u Novom Pazaru

1563

Novi Pazar – Danas je u medijskom centru A1 u Novom Pazaru, lista ‘Bošnjačko srpski savez – BOSS – Samir Tandir’ održala konferenciju za novinare. Na konferenciji su iznete ozbiljne optužbe o zloupotrebi podataka građana koji su podržali njihovu izbornu listu. Navodno, izborna lista ‘Novi Pazar protiv nasilja – Marinka Tepić – Benjamin Birđozlić’ je falsifikovala preko 200 potpisa podrške, uključujući potpis funkcionera njihove stranke.

Lista ‘Bošnjačko srpski savez – BOSS – Samir Tandir’ je u obraćanju javnosti naglasila ozbiljnost situacije i objavila da su podneli krivičnu prijavu protiv NN lica i overivača zbog sumnje u falsifikovanje potpisa podrške. Posebno su se osvrnuli na slučaj Adisa Dazdarevića, funkcionera njihove stranke, čiji je potpis, kako tvrde, falsifikovan.

Predstavnici liste su naglasili važnost formiranja stabilne vlade nakon izbora, koja će doprineti napretku i razvoju zemlje, miru, stabilnosti, te jednakim pravima svih građana. Pozvali su građane da podrže njihovu listu na lokalnim izborima u Novom Pazaru, Prijepolju i Priboju, kao i listu ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ na parlamentarnim i beogradskim izborima.

Ova konferencija za medije predstavlja novi razvoj u predizbornoj kampanji u Novom Pazaru, a optužbe za falsifikovanje potpisa podrške su ozbiljan izazov za integritet izbornog procesa. Sa približavanjem izbora, očekuje se da nadležne institucije sprovedu istragu kako bi se razjasnili detalji ovog slučaja i osigurala transparentnost i poštenje izbornog procesa u Novom Pazaru.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.