samir tandir i usame zukorlic

Samir Tandir: Moramo slijediti primjer nastavnika i dići glas protiv ove plemenske hajdučije Usame Zukorlića

1681

Novi Pazar – Amer Saračević, nastavnik tehnike i tehnologije u Osnovnoj školi “Avdo Međedović” u Novom Pazaru, podigao je glas protiv direktora škole, Safeta Smailovića, optužujući ga za nepotizam i diskriminaciju u procesu zapošljavanja. Saračević navodi da je Smailović, član Stranke pravde i pomirenja, na neodređeno zaposlio svoju ćerku Melihu Ljajić za poziciju nastavnika tehnike i tehnologije, poziciju za koju je i sam Saračević aplicirao.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju u Sandžaku, a Saračević je svoje optužbe izneo pred Školskim odborom, Školskom upravom Kraljevi, Ministarstvom prosvete, odnosno sektorom za inspekcijski nadzor, te gradskom Prosvetnom inspekcijom, tražeći pravdu i transparentnost u procesu zapošljavanja.

Reagovao je i Samir Tandir, predsjednik BOSS-a i kritičar aktuelne politike, koji je u svom Facebook statusu osudio ponašanje direktora škole, povezujući ga sa širim problemima korupcije i nepotizma unutar Stranke pravde i pomirenja, koju vodi Usame Zukorlić. Tandir poziva na transparentnost i pravednost u svim segmentima društva, naglašavajući važnost borbe protiv “plemenske hajdučije” u javnim institucijama.

Posljednja dješavanja u Osnovnoj školi Avdo Medjedovic u Novom Pazaru su slika i prilika politike Usame Zukorlića . Kriminal, korupcija i nepotizam su zaštitno ime Stranke pravde i pomirenja od kada je vodi Usame Zukorlić. Primjer nastavnika koji se javno pobunio protiv direktora Smailovića kojeg je optužio za nepotizam i diskriminaciju, moraju slediti i drugi i dići glas protiv ove plemenske hajdučije. Važno je da se poštuju principi transparentnosti i pravednosti u svim sferama društva. Neprihvatljivo je da se javne funkcije zloupotrebljavaju na ovaj način, te pozivam nadležne organa u vezi sa ovim slučajem da ne ostaju nemi, nedostojan direktor mora biti smenjen a konkurs poništen.-napisao je Samir Tandir
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *