SANDRA AFRIKA DONIRALA NOVAC za Derviš Hasanovu džamiju

14420

U znak humanosti i međureligijske solidarnosti, popularna pjevačica Sandra Afrika donirala je 1.500 eura Derviš Hasanovoj džamiji u Starom Baru, Crna Gora. Ovaj plemeniti gest izvršen je s ciljem da se podrži kupovina zemljišta za potrebe izgradnje parkinga pored džamije, čime se olakšava pristup vjernicima i posjetiocima ovog svetog mjesta.

Sandra Afrika, poznata po svojim hitovima i energičnim nastupima, jedna je od prvih koja se odazvala na poziv za donacije, pokazujući time svoju velikodušnost i otvorenost prema različitim zajednicama.

“Nikad ne gledam ko je koje vjere ili nacije. Uvijek sam tu da pomognem koliko god mogu,” izjavila je Sandra, dodajući da je ovu donaciju uputila kao zahvalnost za dugogodišnje gostoprimstvo koje joj je pružano u Baru.

Predstavnici Derviš Hasanove džamije izrazili su veliku zahvalnost Sandri Afrika, ističući da je njena donacija bila pokretačka snaga za dalje humanitarne akcije, koje su rezultirale pristizanjem dodatnih sredstava potrebnih za realizaciju projekta. Zahvaljujući ovim donacijama, džamija je uspjela da proširi svoje prostorne kapacitete i poboljša uslove za svoje posjetioce.

Sandra, koja je pravoslavne vjeroispovijesti, naglasila je važnost međusobne podrške i pomoći ne samo između različitih vjerskih zajednica već i unutar same zajednice.

“Pomažem i našu svetinju, koliko god mogu uvijek ću pomoći svima, ne samo vjerskim objektima,” rekla je pjevačica za Kurir, pokazujući time univerzalnost humanosti i empatije.

Ovaj čin donacije od strane Sandre Afrike predstavlja primjer kako javne ličnosti mogu koristiti svoj uticaj za promovisanje pozitivnih vrijednosti i podršku zajednicama. Osim što je poznata po svojoj muzici, Sandra se sve više ističe i kao osoba velikog srca, spremna da pomaže tamo gdje je pomoć najpotrebnija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *