Sandžak: Bankarski službenik u periodu od 2007. do 2023 oštetio klijente za preko 70 hiljada evra

1780

Plav – Policija razotkrila slučaj zloupotrebe u banci: Oštećen klijent za preko 70 hiljada evra

Plav – Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv D.R, bivšeg zaposlenog u jednoj od lokalnih banaka, zbog sumnje na zloupotrebu ovlašćenja u privrednom poslovanju, koja je rezultirala finansijskom štetom za jednog od klijenata banke u iznosu od 46.500 američkih dolara i 24.000 eura.

Prema saopštenju Uprave policije, D.R. je u periodu od 2007. do 2023. godine, koristeći svoj položaj unutar banke, neovlašćeno pristupao sredstvima klijenata, čime je direktno oštetio nekoliko korisnika bankarskih usluga. Ova malverzacija došla je na videlo nakon što su policijski službenici, postupajući po operativnom saznanju, detaljno ispitali transakcije i finansijske izveštaje vezane za osumnjičenog.

Izvještaji o štetama uključuju i slučaj nedostajućih 9.700 eura sa računa preminule osobe, otkrivenog tokom ostavinskog postupka, što je dodatno potvrdilo sumnje u nepravilnosti u radu D.R. Osumnjičeni je, prema navodima iz saopštenja, zloupotrebio svoj položaj tako što je realizovao gotovinske isplate sa štednih računa klijenata bez njihovog znanja ili odobrenja.

Portal Revije Fokus navodi da su se pojavile informacije o više žrtava ove prevare, što ukazuje na mogući veći obim zloupotrebe. Detalji o dodatnim žrtvama i opseg ukupne štete biće objavljeni nakon daljeg istraživanja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *