Sandžak: Crkva traži pomoć MUP-a za postavljanje КRSTA NA VRHU TITEROVACA

956

Prijepolje – Titerovac nalazi se na oko 950 metara nadmorske visine, odnosno, na oko 400 metara iznad manastira Mileševe, na obronku planine Zlatar u blizini Prijepolja. To je prilično nepristupačan vrh koji dominira okolinom. Već dugi niz godina na njemu je postavljen jarbol sa srpskom trobojkom koja se viori iznad manastira.

Nedavno je Episkop mileševski Atanasije blagoslovio da se počne sa pripremama za postavljanje krsta. Zbog nepristupačnosti terena tražena je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako bi se angažovali helikopteri radi podizanja materijala, kao i samog Кrsta na vrh. Helikopterska jedinica MUP RS sa dva helikoptera posjetila je manastir Mileševu kako bi sagledali cjelokupnu situaciju radi izvođenja ovog obimnog, komplikovanog i teškog projekta.

U kraćem razgovoru pripadnici MUP RS su upoznali Episkopa Atanasija sa onim što su mogli da vide u prvom snimanju lokacije i dogovorili tok daljih radova. Vladika je zahvalio na njihovoj pomoći i trudu, blagoslovio sve učesnike i poželeo uspešan dovršetak započetih poslova.

PP Media

foto: A.Rovčanin
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.