Sandžak Danas OTKRIVA kako drvosječe iz Ribarića varaju građane Novog Pazara i Tutina

Sandžak Danas OTKRIVA kako drvosječe iz Ribarića varaju građane Novog Pazara i Tutina

15784

Borba protiv prevaranata u trgovini drvima u Tutinu i Novom Pazaru

Fotoreporter portala Sandžak Danas otkrio je na licu mjesta kako drvosječe iz Ribarića i Zubinog Potoka varaju građane Tutina i Novog Pazara.

U eri kada svaka para znači mnogo, naročito u hladnim zimskim mjesecima, grijanje na drva postaje neophodnost za mnoge porodice u Tutinu i Novom Pazaru. Međutim, nažalost, postoje oni koji koriste ovu potrebu kako bi prevarili poštene građane.

Fotografije koje su nam dostavljene od strane fotoreportera portala Sandžak Danas jasno pokazuju kako drvosječe iz Ribarića i Zubinog Potoka varaju građane. Na slikama se vidi kamion natovaren drvima, ali umjesto da je pun do vrha, drva su složena na način da ostavljaju velike šupljine u vozilu. Ova prevara je naizgled jednostavna, ali vrlo efektivna. Na prvi pogled, čini se da kamion nosi punu količinu drva, dok je stvarna količina daleko manja.

Prikaz vozila i načina prevare

Fotografije jasno prikazuju kako je vozilo korišteno za ovu prevaru i na koji način su drva složena kako bi se stvorila iluzija punog kamiona. Građani Tutina i Novog Pazara često nisu svjesni ovih trikova dok ne bude prekasno. Kada je naš fotograf prišao da fotografiše kako slažu drva, drvosječe su postali nasilni, i zamalo je došlo do sukoba.

Fotografija nastala u Ribarićima

Fotografija nastala u Ribarićima

Fotografija nastala u Ribarićima

Fotografija nastala u Ribarićima

Kako se građani bore protiv prevara

Međutim, naši sugrađani nisu bespomoćni. Svjesni prevara, mnogi od njih su se počeli udruživati kako bi zaštitili jedni druge. Na društvenim mrežama se sve češće dijele savjeti kako prepoznati prevaru, a fotografije poput ovih služe kao dokaz i upozorenje drugima. Također, sve više ljudi zahtijeva da se drva istovare pred njima kako bi se uvjerili da su dobili ono što su platili.

Važnost podizanja svijesti

Podizanje svijesti o ovakvim prevarama ključ je za zaštitu građana. Informisanje javnosti i dijeljenje iskustava može značajno smanjiti broj prevarenih. Građani moraju biti informisani o svojim pravima i načinima kako da se zaštite.

Dok se borba protiv prevara nastavlja, važno je da svi budemo na oprezu i informisani. Fotoreporteri i novinari, poput našeg portala Sandžak Danas, igraju ključnu ulogu u otkrivanju i sprječavanju ovakvih nečasnih radnji. Kroz zajednički trud i saradnju, građani Tutina i Novog Pazara mogu stati na kraj prevarantima i osigurati da dobiju pravu vrijednost za svoj novac.

Mjesto Ribariće

Mjesto Ribariće




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *