Sandžak Danas se ograđuje od A.Dazdarevića

927

Potreseni scenama snimka u kome A. Dazdarević pretresa i šikanira migrante, imamo potrebu da pojasnimo našim čitaocima kako je došlo do toga da naš sajt objavi priču Adisa Dazdarevića. Tekst u vezi hapšenja Adisa Dazdarevića i njegove video odbrane koju je naš sajt objavio, ne znajući da je dotični šikanirao migrante, je tekst koji nije sadržao naše zapažanje nego riječi i tvrdnje samog Dazdarevića, pa se ovom prilikom ograđujemo od dotičnog gospodina i onoga što je on iznio u izjavi i tekstu.

Adisa Dazdarevića je uputio telefonski poziv glavnom uredniku našeg portala, i to isti dan nakon pisanja elektronskih medija  u Sandžaku da je dotični uhapšen za lažno predstavljanje. Osnovni podsticaj u istinitost navoda Dazdarevićeve priče je njegovo puštanje na slobodu.

Prvo nam je, kao dokaz njegovih tvrdnji na email stiglo sudsko rješenje na tri strane, u kome se prijedlog za određivanje pritvora odbija kao neosnovan. Nakon što smo pročitali rješenje o oslobađanju, odmah smo stupili u kontakt sa Dazdarevićem. Svaki novinar nakon ovakvog sudskog rješenja stao bi u odbranu optuženog.

Ne znajući za potresan snimak pretresa migranata, objavili smo Dazdarevićevu priču zbog etičnosti novinarskog kodeksa da se stane u odbranu slabijeg, naročito jer je iz njegove priče izgledalo da je napadnut od strane visokih funkcionera jedne stranke, svakako moćnijih od jednog hodže. Mi kao portal ne želimo da ulazimo u bilo kakve konflikte bivšeg hodže, Adisa Dazdarevića, sa porodicom Zukorlić, i ovom prilikom se ograđujemo i od tih njegovih navoda. Sudsko rješenje čitaocima dajemo na uvid, kao i njihovu procjenu u eventualnu našu krivicu i etičnost našeg portala.

strana 1

strana 1

strana 2

strana 2

strana 3

strana 3

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=970917056655110&id=580955505651269
3 thoughts on “Sandžak Danas se ograđuje od A.Dazdarevića

 1. BABO

  Sto stavljate naziv “ZUKORLICEV” kad je on u SDP sad, a bio je u SDA a pre toga je bio u Rijaset a pre toga kod Muftije.
  Hocu reci da mu kurrvva nije ravna.

  Reply
 2. Sandzo

  Vidite li da je falsifikovao sudsko rešenje i da tekst treće strane ne odgovara dimenzijama, prve dvije strane. I da na trećoj u donjem uglu nema broj 3.

  Osim toga, njega nije oslobodio Lojanica, nego Igor Kozlov. Tako da vam je podmetnuo falsifikat, a vi naseli.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *