Sandžak / Dernek polugolih popova SPC (FOTO)

1054

Tokom nedavnog obaveznog posta (Petrovski post, od 15. juna do 11. jula), dvojica sveštenika i đakon Mileševske eparhije SPC “učestvovali su i organizovali takav ‘dernek’ da se o tome uveliko priča i prepričava i to već danima”, objavio je srpski portal “Борба за веру”.

“Mnogi ne znaju o čemu je riječ, i kakva je vrsta zabave u pitanju, ali da su se lokalni sveštenici skidali goli do pasa to mnogi znaju”.

U derneku su, navodi “Борба за веру”, učestvovali sveštenici Igor Erić i Goran Krstić, kao i đakon Nebojša Jovanović, sekretar Eparhije mileševske SPC, koja obuhvata i područje Opštine Pljevlja.

“Sveštenici koji trebaju da budu ponos i dika Mileševske eparhije i primjer sveštenstva, a oni, sačuvaj nas Bože, na sve liče, samo na sveštenike ne”, piše portal.

“Ova trojka je desna ruka episkopa Atanasija Rakite” i “zaštićeni su kao bijeli medvedi”.

“Nije ni čudo što se ovako njegovi ljudi ponašaju i sablazan šire među vjerujući narod”, navodi “Борба за веру”. “Jer oni dobro znaju da njima episkop Atanasije ne smije ništa. Oni uveliko ucijenjuju episkopa Atanasija Rakitu za ženu i djecu”.

Episkop mileševski Atanasije Rakita je član Amfilohijevog Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, zimus je često predvodio tzv. protestne litije.

Izvor: Борба за веру / Antena M


TAG


One thought on “Sandžak / Dernek polugolih popova SPC (FOTO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.