vozio pijan

Sandžak: Edin A.(39) ukrao teretno vozilo i vozio sa više od 2 promila alkohola, pa dobio mjesec dana zatvora

505

Rožaje – U neobičnom obrtu događaja, Edin A. (39), stanovnik Rožaja, osuđen je na 31 dan zatvora nakon što je uhapšen zbog krađe teretnog vozila i vožnje pod uticajem alkohola sa više od dva promila alkohola u krvi, saopćila je Uprava policije.

Incident se dogodio kada je vozač jednog preduzeća prijavio policiji da je njegovo teretno vozilo, koje je ostavio otključano ispred firme, ukradeno. Policija iz Rožaja je ubrzo saznala da je vozilo prešlo u teritoriju Berana, gdje je E.A. uhapšen.

Beranska policija je locirala i zaustavila vozilo u mjestu Pešca, nakon čega je E.A. podvrgnut alkotestu koji je pokazao koncentraciju alkohola od 2,18 g/kg. Sudija za prekršaje izrekao je kaznu zatvora od 31 dan E.A., a tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama je obaviješten o incidentu. Protiv E.A. je podnijeta i krivična prijava za oduzimanje vozila.

U saopćenju Uprave policije navodi se da je vozilo vraćeno vlasniku, naglašavajući brzu i efikasnu reakciju policije u vraćanju ukradene imovine i procesuiranju počinitelja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *