Sandžak: Gori deponija! Požar se vidi i iz grada!!! (VIDEO)

498

Prijepolje – Nesanitarna deponija smeća Stanjevine koja je smještena na samom ulasku u Prijepolje gori od noćas, snažan dim i neprijatan miris prekrio je dio naselja Zalug, a smrad se osjeća i u centru grada.

Prema riječima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića uzrok požara se još uvijek ne zna, vatrogasci se bore da ga lokalizuju.

“Požar je buknuo sinoć oko 23 časa, da li je došlo do samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvijek ne znamo. Četiri cisterne cijelu noć gasile su požar,” kazao je Memišahović.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci cijelu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.

Gust dim prekrio je dio naselja Zalug, foto: PP Media

“Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi spriječile širenje požara. Četiri cistrne, dvije vatrogasne i dvije komunalne, cijelu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti, potrebno je da se deponija prespe tamponom”, istakao je Kovačević.

Trenutno najjača vatra je na središnjem dijelu deponije koja je dugačka više više od pola kilometra. Vetar nosi dim cijelom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.

Inače, nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, posljednji put gorjela je prije dvije godine.

Izvor: Sandžak danas/Glas zapadne Srbije