Sandžak: Kerim M. i Gordana J. za lažne obuke za nezaposlene uzeli 32.000 eura?

1996

Pljevaljska policija je danas objavila da je podnijela krivičnu prijavu protiv osnivača i izvršnog direktora preduzeća „Hranom do zdravlja 2013“, Kerima Mrzića (37) i Gordane Jašović (42). Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, kojom su sebi nezakonito pribavili korist u iznosu od 31.920 eura.

Iz policije je saopšteno da se sumnja da su Mrzić i Jašović tokom 2022. godine, u okviru javnog poziva Opštine Pljevlja za dodjelu malih grantova podrške malim i srednjim preduzećima, neistinito prikazali činjenice o sprovođenju obuke i zapošljavanju nezaposlenih lica. Javni poziv je realizovan u sklopu programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

„Osumnjičeni su 27. jula 2022. godine zaključili ugovor sa Opštinom Pljevlja o dodjeli granta od 39.900 eura, od kojih je do sada isplaćeno 31.920 eura. Tvrdnje o sprovedenoj obuci za četiri osobe, koje su već bile angažovane kod istog poslodavca, kao i zaključivanje ugovora o radu s tim osobama nakon navodne obuke, poslužile su kao dokaz o ispunjavanju obaveza prema javnom pozivu“, navode iz policije.

Dodaju da je na ovaj način izvršena zloupotreba položaja, pri čemu su osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist od 31.920 eura, lažno prikazujući obuku i zapošljavanje nezaposlenih osoba.

Ovaj slučaj izaziva zabrinutost u pogledu transparentnosti i integriteta programa podrške razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i programa zapošljavanja koji su ključni za ekonomski razvoj i socijalnu stabilnost u Crnoj Gori. Predmet će, kako se očekuje, biti predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.