Sandžak: Nova kuća za sedmočlanu porodicu Admira G. – Dirljiva priča o ljudskoj solidarnosti /VIDEO/

Sandžak: Nova kuća za sedmočlanu porodicu Admira G. – Dirljiva priča o ljudskoj solidarnosti /VIDEO/

1840

Sedmočlana porodica Admira Ganihodžića, koja živi sa suprugom Milicom i petoro maloljetne djece u opštini Nova Varoš, pamtit će cijeli svoj život juni 2024. godine. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći prijatelja iz organizacije “Ljudske sudbine” i pokretaču akcije Hidu Muratoviću, ova namučena porodica je za samo desetak dana dobila novi dom.

Admir Ganihodžić, otac petoro djece, nije mogao sakriti suze radosnice dok je govorio o teškim vremenima koje su preživjeli.

“Ova kuća za nas znači novi početak. Godinama smo živjeli u veoma teškim uvjetima, a sada imamo svoj dom, zahvaljujući dobrim ljudima,” rekao je Admir.

Milica Ganihodžić, njegova supruga, dodala je: “Ne mogu opisati koliko smo zahvalni. Naša djeca sada imaju siguran krov nad glavom i mjesto gdje mogu bezbrižno odrastati.”

Organizacija “Ljudske sudbine” prepoznata je po svom radu na pomoći porodicama u teškim situacijama. Njihova misija je da donesu svjetlost u živote onih kojima je pomoć najpotrebnija. Ova akcija u Novoj Varoši samo je jedan primjer njihove posvećenosti.

“Naš cilj je da obezbijedimo domove za što više porodica koje su u teškoj situaciji. Vidjeti sreću na licima Ganihodžića neprocjenjivo je,” izjavio je jedan od članova organizacije.

Pokretač akcije Hido Muratović rekao je:

“Svaki put kad vidimo ovakav ishod, osjećamo se ispunjeno. Pomaganje ljudima u nevolji je naša misija i nadamo se da ćemo inspirisati druge da se pridruže.”

Priča o Ganihodžićima i njihovom novom domu emitovana je u širem TV snimku, koji je izazvao veliki odjek u javnosti. Mnogi gledatelji izrazili su želju da se pridruže i pomognu sličnim akcijama.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *