Sandžak / Opširnije o današnjoj tragediji: “Voda ga je vukla ka sredini rijeke, POTONUO JE U TRENU”

28059

Posle nesreće koja se jutros dogodila u mjestu Bistrica, kada je svojim „renoom“ u nabujali Lim sletio Z. Ž. (53) iz Prijepolja, očekuje se dolazak ronilačkog odreda Žandarmerije koji će tragati za njegovim tjelom.

Tragedija čiji se uzroci još ne znaju dogodila se u ponedeljak oko 8:40 kada je, vozeći iz pravca Prijepolja ka Novoj Varoši, i izlazeći iz jedne krivine, Z. Ž. prešao u lijevu kolovoznu traku i preko nje kod Džurovskog mosta sletio u rijeku. Očevici koji su sa nešto veće udaljenosti posmatrali nemile scene kažu da je vozilo naišlo prilično velikom brzinom.

– Ne više od pola minuta snažna matica ga je površinom vode kovitala i vukla ka sredini rijeke, jednom ga i zarotirala, a onda je vozilo u trenutku potonulo. Sve se odigralo munjevito brzo, niko od ljudi koji su se zatekli u okolini nije stigao da reaguje, a i da jeste nije bilo šanse da se pomogne nesrećenom čovjeku – ispričali su svjedoci ovog događaja.

Na poziv očevidaca na mjesto nesreće ubrzo su pristigli policija, ekipa hitne pomoći, pripadnici Vatrogasno – spasilačkog bataljona iz Prijepolje, ali su bili nemoćni da bilo šta učine.

Prema onome što se za sada zna, nedugo pre nego što će stradati, Z. Ž. je svoj automobil zaustavio par stotina metara ranije na jednom proširenju uz margistralu. Neko vrijeme je proveo tu i onda nastavio vožnju koja ga je ubrzo odvela u smrt.

Bistrica je mjesto na kome Lim počinje naglo da se širi i formira Potpećko jezero. Rijeka je ovde prilično duboka, a zbog topljenja snijega u Crnoj Gori trenutno velika, mutna i brza, te stoga se ne može ni pretpostaviti gde je vodena struja odnela automobil.

Dok ronioci Žandarmerije iz Lima ne izvuku tjelo vozača i njegov automobil uzroci današnje nesreće u Bistrici ostaće nepoznati.

Screenshot

Screenshot

izvor Blic