Sandžak: OŠTETILI DRŽAVU ZA OSAM MILIONA UTAJOM POREZA

621

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Poreskom policijom – Odsijek Užice, podnijeli su krivičnu prijavu protiv pedesetdvogodišnje žene i četredsetdevetogodišnjeg muškarca iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Sumnja se da je ona kao odgovorno lice firme koja se bavi transportom, od 1. januara do 31. decembra 2017. godine, pribavljala fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećavala troškove firme. Takođe se sumnjiči da je poreske prijave popunjavala neistinitnim podacima i da je na taj način ostvarila pravo na neosnovani povraćaj PDV. Ona je, kako se sumnja, na ovaj način oštetila budžet Republike Srbije za oko 2.977.555 dinara.

 

Za muškarca se sumnja da je on kao odgovorno lice firme koja se bavi transportom, od 1. januara do 31. decembra 2018. godine, pribavljao fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećavao troškove firme i izbjegao plaćanje poreza na dobit, kao i da je sa računa firme podizao novac u gotovini i koristio ga za lične potrebe, a ne u poslovne svrhe. Takođe, on se sumnjiči da je poreske prijave popunjavao neistinitnim podacima i da je na taj način ostavario pravo na neosnovani povraćaj PDV i kako se sumnja, na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za oko 4.989.672 dinara.

 

PP Media