Sandžak: Pretučen 18-godišnji mladić u dvorištu medicinske škole, nanesene mu teške tjelesne povrede

2828

Berane – 18-godišnji mladić A.R., učenik Srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“ u Beranama, pretučen je i teško povrijeđen u školskom dvorištu. Trojica tinejdžera, rođena 2006. godine, suočavaju se sa krivičnim prijavama zbog ovog nasilničkog čina.

Prema izvještajima Uprave policije, incident se dogodio u dvorištu škole, a žrtva je sa povredama glave hitno prevezena u Kliničko bolnički centar Berane. Kasnije je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

„Policijski službenici su izašli na lice mjesta i u pomenutoj ustanovi zatekli A.R. sa povredama glave, sa kojim su obavili razgovor, a on je u cilju praćenja stanja i daljih medicinskih zahvata, transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja događaja i došla do saznanja da su A.R. fizički napala tri maloljetna lica stara 17 godina, dok se nalazio na parking prostoru u suterenu gore pomenute škole u Beranama“, saopšteno je iz policije.

Napadači su brzo identifikovani zahvaljujući efikasnom odgovoru policijskih snaga. U izvještaju se navodi da su svi trojica osumnjičenih pozitivni na testu za marihuanu. Incident je privukao pažnju Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, koje je kvalifikovalo ovaj čin kao nasilničko ponašanje u kombinaciji sa teškim tjelesnim povredama.

Ovaj događaj je potresao lokalnu zajednicu i postavio pitanja o sigurnosti u školama. Razgovori o preventivnim mjerama i pojačanom nadzoru u i oko obrazovnih ustanova postali su centralna tema diskusija među roditeljima, nastavnicima i lokalnim vlastima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *