Sandžak: Stijena pala na put i oštetila automobil – Prijeti opasnost od daljih odrona

2332

PRIJEPOLJE – U nedjelju, zbog jakih kiša koje su pogodile područje Nove Varoši i Prijepolja, zabilježeni su brojni odroni duž ključnih saobraćajnica, izazvavši značajne prepreke za vozače.

Najdramatičniji incident desio se na magistralnom putu Nova Varoš – Prijepolje, blizu Bistrice kod tunela, kada se veća količina kamenja obrušila na kolovoz, oštetivši automobil u pokretu. Vozač je, srećom, ostao neozlijeđen, ali je vozilo pretrpjelo značajnu materijalnu štetu.

“Ovaj incident služi kao upozorenje na opasnosti koje odroni predstavljaju, posebno u područjima gdje su stijene uobičajen prizor pored puta,” istakao je jedan od očevidaca za RINU.

Dodatno, vozači koji su se zatekli u ovom području izvijestili su o manjim odronima na drugim dionicama, uključujući i put od Kokinog Broda do Gostuna, prema graničnom prelazu sa Crnom Gorom, kao i na putu od Bistrice prema Priboju.

Nadležne službe su brzo reagirale, čisteći put od kamenja i apelirajući na vozače da budu posebno oprezni dok prolaze kroz kanjone i usjeke koji su posebno skloni odronima.

Vozačima se savjetuje da smanje brzinu i da budu spremni na moguće prepreke na putu, kako bi izbjegli nesreće i oštećenja na vozilima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.