sudjenje

Sandžak: Sudija osuđena na tri godine zatvora, pribavila imovinsku korist od oko 160.000 eura

727

Odlukom suda, Novaković mora da vrati protivpravno stečenu imovinsku korist. Odbrana će, kako saznajemo, uložiti žalbu na ovu presudu. Ona je negirala izvršenje djela za koje je ODT tereti.

Osnovni sud Bijelo Polje osudio je bivšu sutkinju, advokaticu Zoricu Novaković, na tri godine zatvora za produženo krivično djelo prevara i produženo krivično djelo falsifikovanje isprave.

To je za potvrđeno od starne odbrane osuđene. Odlukom suda, Novaković mora da vrati protivpravno stečenu imovinsku korist, prenosi Dan.

Nju u ovom postupku zastupaju adovkat Damir Lekić i Zoran Piperović. Odbrana će, kako saznajemo, uložiti žalbu na ovu presudu. Novaković je negirala izvršenje djela za koje je ODT tereti.

Prema navodima optužnice, Novaković je od 2013. do 2017. godine naplatila lažne troškove države u više od 20 predmeta, pri čemu je nezakonito pribavila imovinsku korist u iznosu od oko 160.000 eura.

Istraga je došla do osnovane sumnje da je ona javnim izvršiteljima sa područja Pljevalja, uz upotrebu falsifikovanih punomoćja, podnosila više predloga za izvršenje presuda u kojima je dužnik država.

Kako je ODT ranije navelo, „advokatica je napravila lažne isprave – punomćja u kojima je navela da je kao advokat ovlašćena da zastupa izvršne povjerioce – vlastodavce, te da od protivne strane primi novčane iznose u njihovu korist, potpisujući lično u njihovo ime, u namjeri da lažne isprave prikaže kao prave“.

„Potom, lažne isprave i punomoćja je upotrijebila kao prava, prilažući ih uz ponovno podnesene prijave za dozvolu izvšenja, dovodeći u zabludu javne izvršitelje i izvršne sudije Osnovnog suda u Podgorici“, navodi su tužilaštva.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.