Sandžak: Trojica učenika srpske nacionalnosti brutalno pretukla Bošnjaka A. Rastodera

2227

VRŠNJAČKO NASILJE U BERANAMA: PRETUČEN ARIAN RASTODER U MEDICINSKOJ ŠKOLI

U šokantnom incidentu vršnjačkog nasilja, Arian Rastoder, 18-godišnji učenik Srednje medicinske škole “Dr Branko Zogović” u Beranama, brutalno je pretučen i teško povrijeđen. Napad se dogodio juče oko 12:30h u suterenu škole, a Rastoder je sa frakturama nosa i jagodične kosti hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Prema informacijama policije, napad su izvršila tri učenika srpske nacionalnosti, koja su maloljetna i prepoznata samo po inicijalima R.D., A.S., i L.M. Incident je potresao lokalnu zajednicu i izazvao zabrinutost zbog rastućeg problema vršnjačkog nasilja u školama.

Iako motiv napada još nije službeno potvrđen, policija nastavlja istragu kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog nasilnog čina. Osumnjičeni su identifikovani i privedeni, a njihovo stanje pozitivno na marihuanu dodatno komplikuje slučaj.

“Policijski službenici su izašli na lice mjesta i u pomenutoj ustanovi zatekli A.R. sa povredama glave, sa kojim su obavili razgovor, a on je u cilju praćenja stanja i daljih medicinskih zahvata, transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja događaja i došla do saznanja da su A.R. fizički napala tri maloljetna lica stara 17 godina, dok se nalazio na parking prostoru u suterenu gore pomenute škole u Beranama”, saopšteno je iz policije.

Maloljetnici su identifikovani i od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik. Iz policije je saopšteno i da je utvrđeno da su osumnjičeni pozitivni na marihuanu.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je kvalifikovao krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, piše u saopštenju policije.

Ovaj događaj je pokrenuo diskusiju o mjerama koje škole i društvo u cjelini moraju preduzeti da bi se spriječilo vršnjačko nasilje i zaštitila djeca. Arian Rastoder je, nakon pružene prve pomoći u Opštoj bolnici u Beranama, prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici i van je životne opasnosti.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *