Sandžak: Uhapšene dvije žene , O. J. (1971) i M. J. (1949), i zaplijenjeno 99 kilograma rezanog duvana

6679

Prijepolje – U uspješnoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji s Osnovnim tužilaštvom, zaplijenjeno je oko 99 kilograma rezanog duhana, a uhapšene su dvije crnogorske državljanke, O. J. (1971) i M. J. (1949), obje iz Bijelog Polja. Sumnjiče se za krivično djelo nedozvoljene trgovine, čime su prekršile zakon Republike Srbije.

Policija je, prilikom rutinske kontrole saobraćaja, zaustavila putničko vozilo marke “Citroën” u kojem su se nalazile osumnjičene. Detaljnim pregledom vozila, pronađen je rezani duhan, sakriven od pogleda, bez potrebnih akciznih markica. Procjenjuje se da vrijednost zaplijenjene robe iznosi oko 299.000 dinara.

O. J. i M. J. su odmah uhapšene, a policija je odredila zadržavanje do 48 sati. Nakon isteka ovog roka, one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju. Ovaj slučaj je još jedan u nizu uspjeha organa reda u borbi protiv nelegalne trgovine duhanom, koja predstavlja ozbiljan problem u regiji.

Očekuje se da će dalja istraga otkriti više detalja o ovom slučaju, kao i eventualne povezanosti uhapšenih sa širim mrežama ilegalne trgovine. Ovaj događaj također ističe važnost stalne saradnje između policijskih snaga i pravosudnih organa u suzbijanju kriminalnih aktivnosti koje štete ekonomiji i pravnom poretku zemlje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *