Sandžak: Ukrali novac, ali i snimke sa sigurnosnih kamera!!!

773

U noći između nedjelje i ponedjeljka nepoznata lica obila su u Brodarevu market “Es komerc” i tom prilikom sa sobom odnijela veći iznos novca. Pored gotovine razbojnici su iz objekta pokupili cigarete i alkoholna pića.

Kako nezvanično saznajemo, lopovi su ušli na sporedni ulaz marketa, tako što su provalili vrata a potom obili kasu i sa sobom pored novca odnijeli cigarete i alkoholna pića. Da je riječ o vještim kriminalnica govori podatak da su pored plijena lopovi sa sobom odnijeli i snimke sa sigurnosnih kamera iz objekta koji su obili. Inače, market “Es komerc” nalazi se na svega pedesetak metara od zgrade Policijske stanice u Brodarevu.

Ovo nije jedino razbojništvo koje se dogodilo od početka godine u Brodarevu. Pored marketa, na meti kriminalaca našla se i jedna apoteka iz koje je odnijet novac, a prema neprovjerenim informacijama lopovi su pokušali da obiju i poštu, međutim u toj namjeri spriječio ih je alarm koji se aktivirao.

Inače, u Brodarevu nijedna banka nema poslovnicu, pa su vlasnici radnji primorani da pazare tokom vikenda drže u svojim radnjama, što lopovi očigledno vješto koriste.

Izvor: Sandžak danas/PP Media