Sandžak: UZ PRIJETNJU PIŠTOLJEM obili mjenjačnicu, pa UHAPŠENI!

1293

Policijski inspektori Drugog odjeljenja beogradske kriminalističke policije prije dva dana su, u saradnji sa PU Novi Pazar, uhapsili braću Dražena i Dalibora D., državljane Crne Gore iz Berana i Anju Z, državljanku BiH, zbog sumnje da su uz prijetnju pištoljem prije nekoliko dana oteli 3.860 evra iz mjenjačnice u Balkanskoj ulici u centru Beograda.

Oni su uhapšeni poslije munjevite akcije u neposrednoj blizini granice, prije nego što su uspijeli da napuste Srbiju, a kod su pronađeni pištolj i novac iz pljačke mjenjačnice, koji će biti vraćen vlasniku.

Dražen D. (29) je ranije u novembru 2019. u Crnoj Gori osuđen na pet godina zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, ali nije otišao na izdražanje kazne.

On je uhapšen je 23. marta na Graničnom prelazu Ranče, nakon što je u njegovom vozilu pronađeno oko 216,4 kilograma marihuane.

Prema optužnici drogu su pronašli carinici i policajci na izlazu iz Crne Gore kontrolišući “mercedes – sprinter” kojim je upravljao optuženi.

Dražen D. je poznat i kao osoba koja je u februaru 2016. sa Berancem J. M.(36) brutalno prebio svoju bivšu taštu, Budvanku J. Lj. i oteo joj 2.000 evra. Njima su pomogle još dvije osobe, a Dražen je prethodno organizovao grupu muškaraca, te sačekao taštu dok je odlazila na posao, znajući da u torbi sa sobom nosi novac.

Oni su je presreli i nanijeli joj teške tjelesne povrede, a nesreća žena je od udaraca pala u nesvijest, dok je Dražen uzeo njenu torbu. Prolaznici koji su primjetili njeno tijelo kako leži, pozvali su odmah policiju, a Dražen je ubrzo uhapšen, dok se J. M. nalazi u bjekstvu.

“Te večeri oko 19.45 časova išla sam na posao, putem kojim 14 godina idem kroz naselje Golubovina. Da neko ne pomisli da sam bogatašica, držim tezgu i nosim novac sa sobom, jer sam se bojala da neko ne obije stan, pošto se to nerijetko dešava. Dok sam prolazila blizu maslinjaka kroz naselje, osjetila sam jak udarac u glavu i više se ničega ne sjećam. Zaskočili su me sa leđa i udarili. Probudila sam se u lokvi krvi. Nikoga nije bilo da mi pomogne. Sama sam se podigla i jedva došla do stana, odakle sam pozvala policiju”, ispričala je tada za “Vijesti” Budvanka J. LJ.

(Kurir.rs)