vozio alkoholisan

Sandžaklija vozio sa 2,56 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU

1020

Prijepolje – U okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja proteklog vikenda, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju su kontrolisali ukupno 326 vozača. Rezultati ove akcije otkrili su zabrinjavajuće ponašanje nekih sudionika u prometu.

Najteži prekršaj zabilježen je kod dvadesetogodišnjeg muškarca koji je upravljao vozilom marke „Volkswagen“ sa čak 2,56 promila alkohola u organizmu. Ovaj nivo alkohola znatno prelazi zakonom dozvoljeni limit, što je dovelo do njegovog odmahšnjeg isključenja iz prometa i zadržavanja u policijskoj postaji. Protiv njega će biti podnesena prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

U sklopu iste akcije, iz prometa su isključena još petorica vozača. Četvorica od njih su prekršila uvjete probne vozačke dozvole, upravljajući vozilima čija snaga motora premašuje dozvoljeni limit ili vozeći u vrijeme kada im je to bilo zabranjeno. Peta osoba je zatečena za volanom uprkos važećoj zabrani upravljanja vozilom. Protiv svih njih su podnesene odgovarajuće prekršajne prijave.

Iz prijepoljske policije stiže snažan apel vozačima:

„Ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i strogo se pridržavajte prometnih propisa. Na taj način ne samo da čuvate svoj život, već i živote ostalih sudionika u prometu.“ Ova poruka dolazi u trenutku kada se intenziviraju napori za povećanje sigurnosti na putevima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.