Sandžaklije iz DIJASPORE pomogle ZDRAVSTVENIM ustanovama u PRIJEPOLJU, PRIBOJU I NOVOJ VAROŠI

738

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Zdravstvenim ustanovama u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši gotovo svakodnevno stižu donacije humanih ljudi, koji u teškim vremenima žele zdravstvenim radnicima da olakšaju borbu protiv pandemije izazvane koronom.

foto: www.ppmedia.rs

foto: www.ppmedia.rs

U spisak donatora upisala se i Amela Čovrk sa svojim prijateljicama, koje su okupljene u neformalnu Asocijaciju – Forum žena prikupile oko 3600 eur i 18 paketa u robi i donirale bolnicama u tri opštine.

Bolnica u Priboju dobila je mašinu za pranje i sušenje veša, pelene za odrasle i zaštitne rukavice. U novovaroški Dom zdravlja dostavljeno je 5500 lateks medicinskih rukavica, 2000 zaštitnih maski, 4 pulsna oksimetra i veća količina papirnih ubrusa.

Opštoj bolnici u Prijepolju, isporučeno je 40 posteljina, 30 ćebadi, veća količina medicinskih rukavica, sredstva za dezinfekciju, pelene za odrasle i viziri. U prijepoljski Dom zdravlja stiglo je hiljadu medicinskih maski, dve hiljade medicinskih rukavica, viziri i sredstva za dezinfekciju ruku i medicinske opreme.

foto: www.ppmedia.rs

foto: www.ppmedia.rs

– Zahvaljujući socijalnim mrežama Facebook i Instagram spoznala sam kakva je situacija zadesila našu braću i sestre u Sandžaku. Na ovaj vapaj nisam mogla zažmurati i skrštenih ruku ostati, pa sam zato odlučila da pokrenem humanitarnu akciju. Pozvala sam svoju rodbinu i prijatelje iz Bosne i Hercegovine i Sandžaklije koji žive u Švedskoj da se odazovu i novčano pomognu ovu akciju što su oni rado i učinili. U roku od 5 dana sakupljeno je  37 937 švedskih kruna. Od tog novca uz pomoć Dženana Jusovića kupljena je najpotrebnija medicinska oprema za zdravstvene ustanove u Priboju, Prijepolju i Novoj Varosi – kazala je humanitarka Amela Čovrk.

izvor Sandžak Danas / PP Media
One thought on “Sandžaklije iz DIJASPORE pomogle ZDRAVSTVENIM ustanovama u PRIJEPOLJU, PRIBOJU I NOVOJ VAROŠI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *