Saopštenje FK Novi Pazar povodom nemilih događaja

Saopštenje FK Novi Pazar povodom nemilih događaja

714

Na utakmici Novi Pazar – Trajal, i nrpimjerne izjavr od strane Vladana Gašića, predsjednika kruševačkog kluba, u redovima rukovodstva FK Novi Pazar, blago rečeno, vlada nevjerica. Svi su zatečeni i ne mogu da se otmu utisku da je Vladan Gašić gledao jednu, a svi ostali drugu utakmicu.

Tim povodom UO FK Novi Pazar se obratio saopštenjem u kojem se kaže:

“Kako se za sedam dana dva kluba ponovo sastaju u Novom Pazaru nismo imali nameru da se oglašavamo i stvaramo nepotrebnu tenziju pred taj duel. Međutim, Vladan Gašić je u svom medijskom obraćanju izneo niz uvredljivih i apsolutnih neistina na koje moramo da odgovorimo. Istakao je gostoprimstvo od strane našeg rukovodstva, a onda na sraman način i to pobio svim ostalim navodima. Ovakvim nastupom prvog čoveka Trajala direktno se pokušava uticati na sudijsku organizaciju i FSS, što kod nas stvara opravdan strah od načina na koji će biti deljena pravda na utakmici sa Bečejom 1918, posebno u novom odmeravanju snaga sa Trajalom, ali i na svim narednim mečevima našeg kluba. Novi Pazar se jesenas sa nedovoljno konkurentnim sastavom mnogo puta našao na udaru sudijskih nepravdi, imali smo više nego dovoljno razloga da burno reagujemo tim povodima, a nismo to činili. Ćutali smo i posle prve utakmice dva kluba u Kruševcu u kojoj je domaćin do bodova došao devet minuta pre kraja golom kojem je prethodio očigledan prekršaj nad našim igračem. Kad smo jesenas gubili neke utakmice na Gradskom stadionu niko nije ima ni najmanju zamerku na ponašanje naših igrača i publike, a sad kad smo formirali tim koji kvalitetom igre stvara probleme i favoritima, sad nismo dobri domaćini. Ispada da je u Novom Pazaru sve u najboljem redu samo kad se odavde nose bodovi. Očigledno je da je Trajal kao novajlija u prvoligaškom društvu nenaviknut na pravi fudbalski ambijent, jer nikako drugačije se ne može objasniti izvor njihovog nezadovoljstva.

O fotografijama na kojima se vide povrede igrača Trajala jedino što možemo da kažemo je da nisu nikakav korpus delikti. Svaki fudbaler koji sa onakvim stepenom povrede završi utakmicu zaslužuje samo čestitke. Prava istina je da je trener gostiju zamenio dvojicu igrača na poluvremenu iz taktičkih razloga, a trećeg na početku nastavka zbog povrede zadnje lože.
Takođe, da nije bilo nepristojnih gestova kapitena Trajala Milana Gašića ne bi ni došlo do komplikovanja situacije. Svojim kabadahijskim ponašanjem isprovocirao je publiku, koja nije odreagovala na tri prsta koja je pokazao u njenom pravcu, već na nepristojne pokrete laktom i hvatanje za međunožje.

FK Novi Pazar poseduje snimke na kojima se jasno vidi ko je inicijator spornih dešavanja, ali u cilju dobrih međuklupskih odnosa i smirivanja tenzija s tim materijalom neće izlaziti u javnost, osim u slučaju da iz Trajala nastave sa neosnovanim prozivkama i optužbama” – kaže se u saopštenju FK Novi Pazar.