Sarajevo: Izvršio ubistvo, pa pucao  na policiju, i na kraju se ubio bombom!

Sarajevo: Izvršio ubistvo, pa pucao na policiju, i na kraju se ubio bombom!

779

Nedžad Čaušević, koji je rano jutros izvršio ubistvo u sarajevskom naselju Nedžarići i tom prilikom ranio slučajnu prolaznicu, danas poslijepodne je izvršio samoubistvo u šumi kod mjesta Krupac – Istočna Ilidža.

Akcija potrage za napadačem odvijala se šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. MUP-u Kantona Sarajevo veliku pomoć pružila je i policija iz Republike Srpske.

Kako Klix.ba saznaje, policija je prvobitno ubicu tražila u njegovoj kući u mjestu Krupac. S obzirom na to da ga nisu pronašli, potraga je proširena i lociran je njegov automobil Golf 2. U automobilu je pronađena municija.

Foto: Klix.ba

Čaušević se više nije mogao kretati automobilom pa je bježao pješke. Nakon što ga je policija uočila pružao je otpor i nije se želio predati, već je pucao na policiju. Kada je vidio da nema izlaza, aktivirao je bombu, što je za njega bilo fatalno.

Foto: Klix.ba

Policija mu je pronašla osigurač u lijevoj ruci. Također, ostavljen je prostor da Čaušević nije namjerno izvršio samoubistvo, već da postoji mogućnost da je želio baciti bombu prema policiji, ali se okliznuo i pao, nakon čega je bomba eksplodirala.

Čaušević je relativno brzo lociran zahvaljujući zajedničkoj akciji policije Kantona Sarajevo i MUP-a RS.

Izvor: Klix.ba