Saudijska Arabija ove godine šalje svoju prvu predstavnicu na Miss Universe

1184

U istorijskom preokretu za zemlju poznatu po svojim konzervativnim vrednostima, Saudijska Arabija će ove godine poslati svoju prvu predstavnicu na prestižno takmičenje Miss Universe. Ovaj korak predstavlja značajan pomak u tradicionalnom stavu zemlje i potvrđuje njenu posvećenost promjenama i globalnoj inkluzivnosti.

Izabrana da predstavlja kraljevinu na ovom globalnom događaju je Rumy Alqahtani, 27-godišnja manekenka i influenserica s impresivnim pratilačkim brojem na društvenim mrežama. Alqahtani je na svom Instagram profilu, koji broji preko milion pratilaca, objavila vest o svom učešću, izrazivši ponos što će nositi zastavu Saudijske Arabije na Miss Universe.

Njeno učešće nije samo lična pobjeda, već i simbol širih društvenih promjena unutar Kraljevine Saudijske Arabije. Pod vodstvom prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, zemlja doživljava transformaciju, teži ka modernizaciji i smanjenju strogih ograničenja koji su je definisali decenijama. Učešće Alqahtani na Miss Universe jasan je znak ove nove ere.

Ovaj istorijski trenutak za Saudijsku Arabiju dolazi u vreme kada se zemlja otvara prema svijetu, pokazujući svoju spremnost da prihvati globalne standarde i da učestvuje u međunarodnim događajima koji promovišu raznolikost i kulturu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *