Search

SDA Sandžaka: Ne učestvujemo na Vučićevom sastanku sa partijama

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka neće učestvovati na sastanku političkih aktera u ponedjeljak, 4. maja, na poziv Aleksandra Vučića, saopćeno je iz ove partije, prenio je radio Sto plus.
U saopćenju se navodi da je Vučić na prethodnom sastanku sa partijama koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima, 17. marta, “na neprihvatljiv način postupio prema predstavniku te stranke, pokazujući neprijateljstvo, čak i prijetnje Bošnjacima Sandžaka”.

“Imajući u to vidu predsjedništvo stranke donijelo je odluku da SDA Sandžaka ne učestvuje na sastanku zakazanom za ponedjeljak u Beogradu. Samo uzajamnim uvažavanjem možemo izgraditi povjerenje i srećniju budućnost”, navodi se u saopćenju.

Iz ove stranke dodaju da su na sastanku 17. marta iznijeli svoje stavove i predložili konkretne mjere u cilju održavanja slobodnih, fer i demokratskih izbora.

Na tom sastanku je usaglašeno da se izbori, rapisani 4. marta, prekidaju, da više ne teku nikakve izborne radnje i da više nema nikakvih izbornih blokova.

Tema sastanka u ponedjeljak, kako pišu beogradski mediji, biće nastavak izbornih radnji i održavanje izbora.
2 thoughts on “SDA Sandžaka: Ne učestvujemo na Vučićevom sastanku sa partijama

  1. Milaheta

    Pa i netreba jer traže glasove za sebe vladajuce stranke od manjih stranaka,treba ostati svoj tj samostalan

    Reply
  2. Nepoznato

    Tu se slazem sa vama , ove izbore treba bojkotovati i na svaki nacin pokusati smeniti ove sa vlasti koji su gori i od Milosevica i Rankovica samo to rade sistematski

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.