SDA Sandžaka: Skupština Srbije da usvoji Rezoluciju o Srebrenici

SDA Sandžaka: Skupština Srbije da usvoji Rezoluciju o Srebrenici

567

    

Portparol Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Merfid Kamešničanin pozvao je danas predsjednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da na dnevni red prve naredne sjednice uvrsti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, prenosi radio Sto plus.

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru izjavio da je SDA Sandžaka taj dokument u dva navrata dostavljala republičkom parlamentu na razmatranje i usvajanje.

“Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Srbije skinuće se odgovornost sa svih budućih generacija srpskog naroda za genocid nad Bošnjacima koji je neko počinio u njihovo ime”, rekao je Kamešničanin.

Komentarišući presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu po kojoj je bivši predjsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora, Kamešničanin je ocijenio da “ona nije do kraja pravedna, ali je u dobroj mjeri ohrabrujuća”.

“Ova presuda predstavlja i jasnu poruku državnom vrhu Srbije da prestane sa negiranjem zločina genocida počinjenog od strane srpskih oružanih snaga”, dodao je on.

IZVOR Radiostoplus.com