izbor

SDP i SPP prednjače: Prvi preliminarni rezultati izbora u Raškovićima i Paljevu

2610

Lokalni izbori u Sjenici i Tutinu privukli su pažnju zbog zabeleženih incidenata i hapšenja, što je uslovilo pojačano policijsko prisustvo u ovim mestima. Pored 27.421 glasača u Sjenici i 33.030 u Tutinu, ove zajednice su imale priliku da biraju između 10, odnosno 7 izbornih lista, što ukazuje na živu političku aktivnost.

Preliminarni izborni rezultati iz sela Raškoviće i Paljevo pokazali su značajne promene u političkom pejzažu. U Raškovićima, Sandžačka demokratska partija (SDP) prednjači sa 114 glasova, dok su drugi po broju glasova SPP sa 72 i SDA sa 38 glasova. Zanimljivo, lokalna grupa građana DINO postigla je solidan rezultat sa 36 glasova, dok je Srpska narodna stranka (SBR) zauzela poslednje mesto sa 47 glasova.

U Paljevu, situacija pokazuje drugačiju dinamiku. Ovde vodi SPP sa 77 glasova, blisko praćen od SDA sa 39 glasova. SDP je u Paljevu imao slabiji rezultat sa 18 glasova, dok su manje partije kao što su Zaim i Bajro Gegić dobile samo 7, odnosno 2 glasa.

Ovi rezultati ukazuju na različite političke preference unutar ovih zajednica, što može imati važne implikacije za buduće upravljanje i političku stabilnost u Sjenici i Tutinu. Ostaje da se vidi kako će se politička scena razvijati nakon ovih izbora i kako će izabrani predstavnici odgovoriti na očekivanja građana.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *