SDP: Tužilaštvo najodgovornije za podizanje tenzija! ”Ovo je poraz države”

1068

Sandžačka demokratska partija smatra Tužilaštvo u Novom Pazaru najodgovornijim za podizanje tenzija na političkoj sceni u Novom Pazaru, saopšteno je danas.

”Svjedoci smo da se prethodnih dana vodila brutalna kampanja kakva nije viđena od devedesetih godina. Kampanja puna laži, podvala, podmetačina, u kojima se nije vodilo računa niti o časti i dostojanstvu pojedinaca niti njihovih porodica. Kampanja koja je pozivala na linč i nasilje” navodi se u saopštenju za javnost.

Sandžačka demokratska partija uputila je javni apel tužilaštvu da reaguje povodom svih iznetih optužbi i kvalifikacija.

”Gradska uprava grada Novog Pazara je uputila apel Tužilaštvu da reaguje i iznese svoj stav. Tužilaštvo je ostalo nemo, dozvolili su da se podgreju tenzije i da nekolicina neodgovornih pojedinaca, potpomognutih određenim strukturama, dovedu do eskalacije.”

Ovo je poraz države

”Politika se treba voditi odgovorno, za interes svih građana i mi nećemo dozvoliti da se naša politička scena ponovo svede na pljuvanje i uvrijede. Trebalo je puno truda i društvene odogovrnosti svih nas zajedno da kulturu dijaloga podignemo na civilizovani nivo. Taj trud nije bio uzaludan, štaviše, otvorio je vrata razvoju našeg Grada i cijelog Sandžaka, spuštanju tenzija i sveukupno boljim međuljudskim odnosima. Sada su te vrijednosti ponovo na udaru i zato opet apelujemo na institucije da rade svoj posao odgovorno i dostojanstveno, da se nikada više niti jedan pojedinac ne osijeti kao građanin drugoga reda, kojem neko može vrijeđati i čast, dostojanstvo i porodicu. Mi smo narod kojem su ove vrijednosti svijete, a institucionalna zaštita je potrebna upravo iz razloga da niko ne osjeti da je primoran da uzme pravdu u svoje ruke” poručuju iz Sandžačke demokratske partije.