samir lekic

SDP zahvaljuje biračima: Najavljuje oštriju borbu protiv izbornih nepravilnosti i posvećenost razvojnim projektima

764

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, Samir Lekić, predstavnik Sandžačke demokratske partije (SDP), izrazio je zahvalnost biračima iz Tutina i Sjenice koji su podržali SDP na lokalnim izborima. Lekić je pohvalio rezultate u Tutinu gdje je SDP osvojio tri puta više mandata nego na prethodnim izborima, dok je istakao nezadovoljstvo rezultatima u Sjenici.

Prema njegovim rečima, SDP je vodio “iskrenu i fer kampanju”, usmerenu ka razvojnim projektima za unapređenje životnih uslova. Međutim, izrazio je zabrinutost zbog izbornih nepravilnosti koje su uključivale kupovinu glasova, pritiske i ucjene, posebno u Sjenici. Lekić je najavio da će SDP predložiti izmjene Krivičnog zakona kako bi se ove aktivnosti strože kontrolisale i sankcionisale.

SDP je, takođe, uputio poziv svim političkim strankama u Sandžaku da podrže predložene izmjene, naglašavajući potrebu za transparentnijim i poštenijim izbornim procesom.

“SDP je otvoren za dijalog sa svim političkim opcijama, ali ostaje posvećen svojim ciljevima za Tutin i Sjenicu,” rekao je Lekić, dodajući da su izbori završeni i da je vreme za zajednički napredak.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *